25 Nisan 2015 Cumartesi

Büyükada - Ayayorgi (23 Nisan 2015)

Merhaba,
İş yaşamım boyunca genelde tatil günlerinde de çalıştığım için bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım bir şeyi bu 23 Nisan'da gerçekleştirmiş oldum. Bir kere bunun sevinci ayrı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yeri ayrı ve bu günde Büyükada'da Ayayorgi'de dilekler dilemenin yeri çok çok ayrı bir heycanı, yeri vardı bende... hepsini aynı günde yaşamış olduk. 
Bu günlerin anlam ve önemini belki biliyorsunuz ama tekrar okuyabilirsiniz..(23 Nisan 1920 - Büyükada(Ayayorgi)




















Açıkçası bu kadar sevinmenin ardında üzülmedim de değil zira Büyükada'da atların yaşadığı eziyeti hepimiz biliyoruz. O atlara binmemeyi tercih edebiliriz.. Bu kesinlikle bir tercih olmalı, zaten genci yaşlısı herkes Ayayorgi tepesine yağmura rağmen yürüdü. Atlı taşımayı tercih edenlere de lafım yok ama hayvanlara zarar vermeden yapılmasının bir yolu olmalı kesinlikle..



Bir kere her dinden, her kültürden insan olması, ilahilerin, dua edenlerin, ellerini semaya açanların yada incil dağıtanların, gitarını almış çeşitli ilahiler eşliğinde insanları karşılayanların, çocukların-büyüklerin olması her tür insanın orda bulunması beni çok çok güçlü kıldı. Kendimi çok iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Tabi ki herkes için aynı şeyi söyleyemem; yağmur yağması bazılarının hoşuna gitmemiş olabilir. :) Fakat öğleden sonra çok güzel bir hava vardı.



Tepeye kadar iplerimizi çektik( benim ki az bir yol kala bitti gerçi :) ), mumlarımızı alıp dileklerimizi diledik. aşağıya doğru inerken sonunda yağmur kesilip güzel havanın müjdesini verdi. Bizde hemen Dilburnu Piknik Alanına saptık tabi. Arkadaşım mangal yapmayı kafasına koyunca gidip malzemelerini aldı. Bu piknik alanını herkes bilir eminim ailecek yada arkadaşlarla hafta sonunu değerlendirebileceğiniz çok rahat ve ferah bir yer. Giriş ücreti ve mangal için bir ücret ödedikten sonra istediğiniz herşeyi getirip pikniğinizi güzelce yapabilirsiniz. 








E her güzel günün bir bitişi vardır... Sonunda kendimizi vapura yorgun argın ama güzel bir gün geçirmiş olarak attık... Her gün yeni bir gün...Dünya üzerinde herkesin böyle güzel, sakin huzurlu bir gün geçirmesi dileğiyle... 

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder